h

€ 120.000 voor 105.000 woningen.

11 oktober 2007

€ 120.000 voor 105.000 woningen.

In het mooie (maar wel lekke) kasteel van Coevorden start deze Drentse gemeente 11 oktober als eerste met de provinciale energiebesparings actie voor woningbezitters van huizen gebouwd voor 1985.

SP-Statenlid Renee Westerhof is nog niet echt onder de indruk: ,Natuurlijk is een zodanige actie belangrijk. Juist in de oudere bouw valt er vaak heel wat te besparen. Betere Cv-ketels, zonneboilers, betere isolatie. Als SP zijn wij hardstikke voor. Maar dan wel voor een actie met niet alleen voorlichting, maar ook met aantrekkelijke voorwaarden om mee te doen’’.

De campagne behelst slechts een tegen gereduceerd tarief laten maken van een energiescan. Een specialist gaat kijken hoe je energie kunt besparen. Maar de kosten voor bouwkundige wijzigingen en aanschaf van bv. een hoogrendementsketel komen geheel voor rekening van de huiseigenaar.
Het wachten is op minister Verhoef dat zij subsidies verstrekt voor de aanschaf van een zonneboiler of zonnepanelen. Volgens het ministerie komt de regeling volgend jaar pas af.

Westerhof: ,Weet je, mijn probleem is dat een dergelijk plan niet verkeerd is maar dat het ook niet echt opschiet. De subsidie van de provincie bedraagt 120.000 €. En het aantal woningen wat in aanmerking komt voor een scan bedraagt 105.000. Snel gerekend is dat een subsidie van iets meer dan € 1 per woning. Volgens mij zijn ze dat geld al kwijt als het kasteel van Coevorden een beurt krijgt’’.

www.drenthe.wonenplusplus.nl

U bent hier