h

NU SP! In alle Staten

7 januari 2007

NU SP! In alle Staten

Vanaf 7 maart ook in het Drents Parlement.

Beste mensen,
Het jaar 2006 nam de SP afscheid van het predikaat "klein links". Sinds de parlementverkiezingen van november zijn we met maar liefst 25 Tweede Kamerleden vertegenwoordigd. De SP is binnen en buiten het parlement gegroeid. De partij is steeds meer de stem van mensen die vinden dat het anders moet. Menselijker en socialer. Ook in Drenthe vertrouwden velen hun stem aan de SP toe.

Wat de SP in Drenthe betreft wordt 2007 het jaar van de definitieve doorbraak in Drenthe. Om te beginnen onze entree op 7 maart in het Drents parlement. En ook met de oprichting van meerdere actieve afdelingen.

De SP is klaar voor de provincie. We hebben een prima stel kandidaat Statenleden op de lijst. Mensen die vaak al op allerlei manieren aan de weg getimmerd hebben. In hun werk, in het verenigingsleven en bij de partij. Mensen uit alle hoeken van Drenthe.

De afgelopen maanden hebben SP-ers ons programma "NU SP In Alle Staten" samengesteld. Een programma op hoofdlijnen, dat uitstekend laat zien welke kant wij met Drenthe uit willen. Het programma is meteen ook in het Drents verkrijgbaar "Nou SP. In alle Staoten!"

Maar vooral is de SP klaar voor de provincie, omdat wij inmiddels overal in Drenthe vertegenwoordigd zijn. Met steeds meer afdelingen en raadsfracties en met een sterk groeiend aantal leden. Voor de SP is het belangrijk dat onze Statenleden niet alleen een betoog in de provincie kunnen houden, dat misschien boeiend of interessant zou kunnen zijn. Voor de SP geldt dat Statenleden er werk van moeten maken om te weten waar ze het over hebben.Voor de SP begint het Drents parlement niet in de Statenzaal maar bij de samenleving. Waar zitten problemen, wat is er aan de hand en waar kan de politiek in Drenthe iets aan doen.

Of het nu gaat om betere zorg, kinderen die niet op mogen groeien in armoede, het bevorderen van pop- en streekmuziek, het bestrijden van de woningnood of verbetering van het openbaar vervoer. De partij is steeds beter in Drenthe geworteld.

De precieze verkiezingsuitslag op 7 maart is natuurlijk nog niet bekend. We verwachten dat de SP met een flinke fractie haar intrede in het Drents parlement zal doen. En we weten in ieder geval zeker dat wij er alles aan gaan doen om uw stem in Provinciale Staten goed te vertegenwoordigen. Het moet menselijker en socialer in Drenthe!

Philip Oosterlaak

U bent hier