h

Aanvullende middelen energietransitie Drenthe

7 september 2022

Aanvullende middelen energietransitie Drenthe

Foto: Provincie Drenthe / www.provincie.drenthe.nl

Gevraagd wordt om 6 ton extra ter beschikking te stellen voor de energietransitie. Dat was eigenlijk wel te verwachten aangezien dit een enorme opgave is waarbij we allemaal tijdens het proces lerende zijn.

En dat we dat met nadruk doen op waterstof en groengasprojecten is ook duidelijk. Wij hebben in Drenthe inmiddels de kennis en faciliteiten en nemen actief de voortrekkersrol. Daar zijn wij als SP trots op.

We moeten wel heel actief en telkens weer, blijven uitleggen wat we doen en waarom dat gebeurt. Met name de ontwikkeling van waterstof en groengas is voor de meeste mensen iets abstracts, nauwelijks te volgen en al helemaal niet op waarde in te schatten

Het is van groot belang hierbij in de gaten te houden dat groen en sociaal hand in hand gaan en blijven gaan. De overgang naar duurzame energie vindt plaats mét en niet ondanks de mensen. Het moet duidelijk zijn dat de investeringen in duurzaamheid ook moeten leiden tot meer werkgelegenheid, gerichte scholingsmogelijkheden en - heel actueel – uiteindelijk voor iedereen betaalbare lasten.

En uiteraard een leefbare wereld voor de volgende generaties…

Reactie toevoegen

U bent hier