h

Het goede doen

7 juli 2021

Het goede doen

Foto: SP

Bij de Voorjaarnota stelde de PVV, via een motie 'Betrouwbare overheid', dat de consequenties voor de burgers duidelijk moeten zijn op financieel en ruimtelijk gebied. Greetje Dikkers gaf in haar reactie mee dat informeren van inwoners alleen niet voldoende is. Het belangrijkste is dat je het goede doet. Ze verwees daarbij naar de toeslagenaffaire en de mensen in Groningen. Lees hier haar reactie.

We snappen de hartenkreet van de PVV. Het is slecht gesteld met het vertrouwen in de overheid.

We zijn er niet van overtuigd dat het vertrouwen terugkomt als mensen 'weten' wat de consequenties van plannen zijn op financieel en ruimtelijk gebied. Neem nu de toeslagenaffaire, die de PVV terecht aanhaalt. De tienduizenden gezinnen wisten jarenlang wat de financiële consequenties voor hen en hun kinderen zou zijn. Ze zouden in de armoede terecht komen. De belastingdienst, of all people, wist hun dit haarfijn duidelijk te maken. Dus over informatie beschikken is nog geen garantie voor vertrouwen.

Een ander voorbeeld, de mensen in Groningen. Jarenlang was hun financiële compensatie beloofd, maar nog steeds moeten ze vechten. Dus beloven en informeren over financiële consequenties van die belofte is geen garantie voor vertrouwen als je vervolgens de boel blijft traineren.

Kortom, informatie over financiële en ruimtelijk gevolgen is natuurlijk belangrijk. Maar het belangrijkste is dat je als overheid het goede doet. Voor mens en natuur. Voor lucht en water

Reactie toevoegen

U bent hier