h

Zorgen om sociale veiligheid Vechtdallijn Zwolle-Emmen

16 september 2020

Zorgen om sociale veiligheid Vechtdallijn Zwolle-Emmen

De SP fractie kreeg een melding dat het regelmatig voorkomt dat er geen stewards aanwezig zijn op de Vechtdallijn Zwolle-Emmen. Drenthe heeft in 2010 vastgelegd dat op elke rit van de Vechtdallijn Zwolle-Emmen ten minste één servicemedewerker aanwezig moet zijn. Statenlid Wim Moinat stelde daarom schriftelijke vragen over de sociale veiligheid op de trein.

Lees hier de vragen:

  1. Bent u het met de SP fractie eens dat, naast de sociale veiligheid en het tegengaan van zwartrijden, het handhaven op het dragen van mondkapjes van het grootste belang is?
  2. Heeft Arriva u dit jaar gevraagd en ongevraagd geïnformeerd over knelpunten in de uitvoering van de concessie op het punt van personele inzet voor de sociale veiligheid op de lijn Zwolle-Emmen?
  3. Zo ja, hoe vaak is het in 2020 voorgekomen dat er geen servicemedewerker of steward aanwezig was op de lijn Zwolle-Emmen? Wat gaat u doen of heeft u met die informatie gedaan?
  4. Zo nee, kunt u bevestigen dat dit jaar op alle ritten stewards aanwezig waren en in de toekomst aanwezig zullen zijn op de lijn Zwolle-Emmen?
  5. Klopt het dat stewards op de lijn Zwolle-Emmen niet de beschikking hebben over een portofoon en dat ze alleen gebruik kunnen maken van een noodknop die zich ergens in de trein bevindt?
  6. Bent u het met de SP eens dat het voor het snel kunnen handelen in geval van agressie of een noodsituatie het van belang is dat het treinpersoneel een portofoon bij zich draagt?
  7. Zo nee, kunt u gemotiveerd aangeven waarom u het daar niet mee eens bent?
 
 

Reactie toevoegen

U bent hier