h

Statenleden willen grote ondernemingen naar Noord Nederland halen

27 september 2017

Statenleden willen grote ondernemingen naar Noord Nederland halen

Foto: NOM / www.nom.nl

De Staten zijn akkoord met een plan om binnen twee jaar een aantal grote ondernemingen naar Noord Nederland te halen.

Lees hier de bijdrage van Wim Moinat

'Een Tweejarige campagne ter ondersteuning van de internationale acquisitie van Noord Nederland'. Een onmogelijke titel voor een op zichzelf simpel stuk! De eerste vraag die opkomt is; 'maar dit doen we hopelijk toch allang?'

De aanleiding is dat Tesla blijkbaar op zoek is naar een geschikte locatie om een batterijfabriek neer te planten. Dat heeft een ontwikkeling in gang gezet in heel Noord Nederland. Het mooie daarvan is dat het een gezamenlijk traject is, en dat moet het ook zijn, dat vergroot de kans!

"Het streven is om binnen twee jaar een aantal grote ondernemingen naar Noord Nederland te halen en hierdoor veel nieuwe arbeidsplaatsen te realiseren!" - Een prachtige doelstelling! Maar een aantal is hoeveel? En hoe groot is groot en veel nieuwe arbeidsplaatsen is hoeveel? Volgens mij moet een doelstelling meetbaar zijn, dat zie ik hier niet echt in. Het is eigenlijk wel vergelijkbaar met; "Het streven is om binnen twee jaar al het geweld en onrecht te laten stoppen en daardoor wereldvrede te realiseren." Nobel? ja, erg realistisch nou nee...

Er werd en wordt voortdurend geroepen over aansterken van de Noordelijke economie door het aantrekken van bedrijven, van kansrijke en vooral ook nieuwe sectoren. En ook dat is goed, dat moet ook altijd in beweging zijn!

Dit voorstel zorgt daar mede voor, het budget is hiervoor bedoeld en beschikbaar. Met het voorbehoud dat er bij de acquisitie gehandeld volgens de regels, dat er geen onzinnige beloftes worden gedaan om bedrijven ten koste van alles toch maar over te halen, is dit voorstel wat de SP betreft akkoord!

Reactie toevoegen

U bent hier