h

Veiligheid op de bus

1 februari 2017

Veiligheid op de bus

Foto: ov bureau / www.ovbureu.nl

De Staten spraken over het maatregelenpakket van Qbuzz om de hoeveelheid contant geld op de bussen te verminderen. Hiermee moet de veiligheid op de bus verbeteren. De prijs voor de Eurokaartjes wordt verhoogd en er komen minder soorten kaartjes.

SP,GroenLinks, 50plus, Sterklokaal wilden via een motie het besluit over het maatregelenpakket uitstellen. Er is technisch veel meer mogelijk om minder contant geld op de bus te krijgen zonder daarmee iedereen te dwingen een OV-kaart aan te schaffen.

Ko Vester:  we moeten voorkomen dat we een  drempel opwerpen voor mensen met een kleine beurs, incidentele gebruikers van het openbaar vervoer en mensen met moeite met digitalisering. De antwoorden van de gedeputeerden stelden mij uiteindelijk wel gerust.

Reactie toevoegen

U bent hier