h

Staten geven mening over wel of niet investeren in Groningen Airport Eelde

26 oktober 2016

Staten geven mening over wel of niet investeren in Groningen Airport Eelde

Foto: Groningen Airport Eeelde / www.groningenairport.nl

Eind dit jaar wordt de Staten gevraagd een besluit te nemen over Groningen Airport Eelde. In de commissie OGB konden partijen hun mening over de drie scenario's meegeven aan GS.

"Voordat de Staten een besluit nemen om vele miljoenen extra te investeren  in het vliegveld moeten we eerst kijken wat de effecten zijn van vliegveld Lelystad.  In 2018 wordt Lelystad een international vakantieluchthaven"aldus Ko Vester.

De SP deed een oproep om het besluit op te schorten tot in ieder geval eind 2018. Tot die tijd zou je kunnen onderzoeken wat investeringen in bv. een nachttrein naar Schiphol/Lelystad en goede verbindingen met Bremen, Eindhoven, Weeze, hub Dusseldorf kunnen betekenen voor het Noorden.

Reactie toevoegen

U bent hier