h

Cees Bijl

25 mei 2016

Cees Bijl

Foto: gemeente Emmen / www.gemeente.emmen.nl

Staten stemmen in met de voordracht van Cees Bijl als nieuwe gedeputeerde. Een aantal fracties gaven aan dat zijn voorzitterschap van de Raad van Toezicht bij Stenden Hoogeschool in Emmen niet te combineren is met een  portefeuille Onderwijs.

Of Bijl uiteindelijk onderwijs in zijn portefeuille krijgt of zijn nevenfunctie neerlegt is nog niet duidelijk.

Bijdrage Wim Moinat

Het was best even zoeken naar wat we als SP hier zouden willen of moeten vertellen

Misschien dat de vorige gedeputeerde Ard van der Tuuk bruut aan de kant gezet werd door zijn eigen PvdA, dat dezelfde PvdA een wazig schimmenspel heeft opgevoerd en dat een behoorlijke tijd heeft volgehouden of het opvallend gedoseerd lekken naar de pers door bronnen rondom het college? Nee, dat ga ik allemaal niet zeggen....

De vraag die hier namelijk voorligt is of we ons kunnen vinden in de voordracht van dhr. Bijl als nieuwe gedeputeerde namens de PvdA. De SP beantwoord die vraag met ja.

Met de voordracht van dhr. Bijl zet de PvdA zwaar geschut in, misschien wel het zwaarst dat in het noorden te vinden is.  Moet ook wel als je voorganger niet alleen gewoon een goede gedeputeerde was, maar zelfs politicus van het jaar...

De SP is zeer benieuwd of en hoe dhr. Bijl de omslag zal gaan maken van burgemeester die boven de partijen staat, naar een veel meer politieke baan als gedeputeerde.

Rest nog een vraag over de nieuwe portefeuilleverdeling, opvallend is hier het nieuwe onderwerp in de portefeuilleverdeling voor gedeputeerde Bijl;  TT ontwikkeling, dit was tot nu toe geen apart benoemd onderdeel in iemands portefeuille. Wat is de reden dat dit nu wel tot een apart portefeuilleonderdeel is gepromoveerd?

Ten slotte heeft het mij persoonlijk enorm verrast dat burgemeester Bijl, want zo heb ik hem 8 jaar van nabij meegemaakt, bereidt was om deze uitdaging aan te gaan. Zijn uitleg waarom hij hiervoor koos was duidelijk in lijn met hetgeen hij al tijden heeft gezegd, vergroeid met Drenthe en de wens om in Emmen te blijven wonen, en vooral dat laatste is helemaal niets mis mee!

Reactie toevoegen

U bent hier