h

Spoorlijn Coevorden – Hoogeveen Het ontbrekende stuk spoor in het net

1 maart 2015

Spoorlijn Coevorden – Hoogeveen Het ontbrekende stuk spoor in het net

Foto: SP

Voor de regio Zuid-oost Drenthe zou een spoorverbinding van Coevorden naar Hoogeveen een enorme stap vooruit zijn. Daarmee krijgen reizigers een rechtstreekse aansluiting op treinen richting Groningen en Friesland. Bovendien ontstaat er op deze manier een treinverbinding richting Twente waar reizigers vanaf Hoogeveen dan voor zouden kunnen kiezen.

Met de aanleg van circa 20 kilometer spoor ontstaat een spoorverbinding van Groningen, Assen, Hoogeveen, Coevorden, Hardenberg, Twente evenals de verbinding Leeuwarden, Meppel, Hoogeveen, Coevorden, Hardenberg, Twente. SP kandidaat Lucia Robben-Hoge pleitte voor de camera's van RTV Drenthe voor dit plan. Een dergelijke spoorverbinding zou nieuwe impulsen voor de regio Zuid-oost Drenthe kunnen betekenen, ondermeer voor het toerisme.

Werken aan het spoor De afgelopen jaren stopt de provincie veel geld in de verbetering van het traject Emmen – Zwolle. Al jarenlang ligt het vervolgplan op tafel de lijn vanuit Emmen daarna door te trekken richting Veendam, Oost Groningen. De provincies Groningen en Drenthe zouden daartoe miljoenen op tafel moeten leggen. De SP in Drenthe ziet de voordelen van een dergelijke lijn in en is een voorstander deze plannen verder uit te werken.
'Daarnaast is ook onderzoek naar het potentieel van de aanleg van een spoorverbinding Hoogeveen – Coevorden zeker op zijn plaats, vindt ook SP-lijsttrekker Wim Moinat. 'Het zou een mooie oppepper voor de regio
Zuid-oost Drenthe kunnen betekenen en het past ook bij onze opvatting dat Hoogeveen weer een Intercity station moet worden. De aanleg van de railverbinding Coevorden - Hoogeveen vergt een investering van honderden miljoenen. Een gedegen haalbaarheidsonderzoek is allereerst noodzakelijk.'

Reacties

Het zou mooier zijn ook vanaf Emmen een trein verbinding naar Groningen te maken, wan het noorden is een vergeten stuk grond gebied van Nederland.
Het openbaar vervoer ligt hier helemaal op de kont.
Met de trein eerst naar Zwolle dan naar Hoogeveen dat is toch van de zotte, en Emmen is weer is een onder geschoven dorpje terwijl hier veel werk gelegenheid is.
Zo wel voor Groningers en of van uit Hoogeveen .

Perfect idee !
Economisch voordelig voor Emmen :werkgelegenheid Drenthe als totaal eenheid . Simpeler om te forensen.
Toerisme : Vergrijzing neemt toe . Makkelijker en leuker op verschillende locaties te logeren . Bij mooi weer lekker door de heide en dorpen fietsen. Bij minder weer gezellig in de stadjes Assen, Hoogeveen, Coevorden, Emmen etc. te kijken.
Bovendien soort 'tram'functie door meenemen fietsen in trein. Succes voor DE TOEKOMST .
Mvg Leen Vermeulen

Reactie toevoegen

U bent hier