h

SP-Drenthe stelt opnieuw vragen over onderzoeksbureau Marple

29 augustus 2014

SP-Drenthe stelt opnieuw vragen over onderzoeksbureau Marple

Naar aanleiding van het antwoord van de minister van Veiligheid en Justitie op mondelinge vragen in de Tweede kamer stelt de SP Statenfractie opnieuw schriftelijke vragen.

In de brief van minister Opstelten wordt vermeld dat de particulier onderzoeker (bedoeld wordt mevrouw G.Elsinga van het recherchebureau Marple) geen toestemming heeft gevraagd en ook niet verkregen zou hebben om onderzoek te doen in de “fraudezaak” in Drenthe. Zij heeft wel toestemming voor het geven van opleidingen. Er loopt een disciplinair onderzoek naar betrokkene.

Statenlid Ko Vester: ,,We hebben al eerder vragen gesteld over de onderzoekspraktijken van dit particuliere onderzoeksbureau. We proberen nu helder te krijgen waarom het college er voor gekozen heeft een particulier bureau in te huren en niet de zaak heeft voorgelegd aan het openbaar ministerie ”

Marple deed namens de provincie onderzoek naar mogelijk plichtsverzuim door vier ambtenaren. Na maanden onderzoek, waarbij auto's met track- en trace-bakens zijn gevolgd, personen zijn geobserveerd, telefoongesprekken zijn afgeluisterd en vele mogelijke getuigen zijn gehoord, werden de vier ambtenaren in februari geschorst.

Reactie toevoegen

U bent hier