h

Voor koopkracht en echte banen

19 november 2013

Voor koopkracht en echte banen

Op zaterdag 30 november gaat de FNV van start met een campagne voor koopkracht en echte banen.  De FNV verzet zich tegen het bezuinigingspakket van het kabinet. De accijnzen gaan omhoog, de huren stijgen net als de WW-premies, de bezuinigingen in de zorg, de beperking van de kinderbijslag. Geen nieuwe banen en geen verbetering van de koopkracht.

“We bevinden ons in een neerwaartse spiraal”, zegt Ellen Dekkers, voorzitter van FNV Bondgenoten. “Terwijl deze crisis erom schreeuwt dat de bestedingen omhoog gaan. Dat mensen dus weer geld gaan uitgeven.”

  De manifestatie vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Alle informatie op www.koopkrachtenechtebanen.nl. De FNV zet bussen in. Aanmelden svp voor dinsdag 26 november. Met de bus mee kan in Drenthe vanaf:  • Emmen, Hampshire Hotel • Hoogeveen, Hotel Hoogeveen • Meppel, Station • Assen, Veemarktterrein In Drenthe holt de werkgelegenheid achteruit. Werknemers in de zorg, kinderopvang, de bouw en de gevangenissen raken hun baan kwijt. Het midden en klein bedrijf krijgt klappen. En als je werkloos raakt, krijg je geen of onvoldoende begeleiding naar ander werk. Werk dat er is, is bijna altijd onzeker. Ook de Drentse SP roept haar leden op naar Utrecht te gaan en hoopt dat meer politieke partijen in Drenthe dat zullen doen. “Deze crisis pakt vooral slecht uit voor de driekwart van de bevolking met de modale inkomens of minder. Mensen die hun geld met hard werken moeten verdienen. De onzekerheid is funest. Als je niet weet of je aan het werk kunt blijven, komt van alles op losse schroeven. Voor velen zonder werk of met kleine flexbanen is het armoede. De voedselbanken draaien overuren. Het bezuinigingsbeleid van het kabinet verergert de situatie. Voor de politiek in zowel Drenthe als Den Haag is het tijd kleur te bekennen. Meer koopkracht en echte banen!”

Reactie toevoegen

U bent hier