h

SP-vragen over sluiting cellen.

28 februari 2013

SP-vragen over sluiting cellen.

Kamerlid Nine Kooiman neemt geen genoegen met de afbraak van de gevangenissen in Noord Nederland. Onlangs bleek dat vooruitlopend op de behandeling van de plannen van staatssecretaris Teeven in de Tweede Kamer, justitie al bezig is lege cellen te creëren en te sluiten. Gedetineerden worden overgeplaatst naar gevangenissen elders in het land.Tegelijkertijd groeit de wachtlijst van veroordeelden, al of niet ondergedoken, die een gevangenisstraf uit moeten zitten. De SP ziet niets in de plannen van justitie gevangenissen te sluiten in regio’s als Zeeland, Limburg en het Noorden.

Vragen van het lid Kooiman (SP) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het sluiten van cellen in gevangenissen in het Noorden

1 Is het waar dat er nu reeds cellen worden gesloten in de penitentiaire inrichtingen in Hoogeveen en Ter Apel? 1)

2 Hoeveel cellen worden er precies in welke inrichtingen gesloten? Hoeveel contracten met medewerkers worden er beëindigd?

3 Wat is de reden van deze sluitingen en ontslagen in het Noorden van het land?

4 Wordt hiermee vooruitgelopen op de plannen over definitieve sluitingen en ontslagen, ter invulling van de meer dan 100 miljoen aan bezuinigingen in het gevangeniswezen?

5 Wanneer kan de Kamer deze plannen verwachten? Bent u bereid geen onomkeerbare stappen te zetten tot er met de Kamer over deze plannen gesproken is?

6 Bent u bereid deze vragen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 14 maart te beantwoorden?

1)Dagblad van het Noorden, ‘82 cellen dicht in Hoogeveen en Ter Apel’

U bent hier