h

SP Drenthe stuurt brief aan college: Geen opsplitsing dienstregeling trein in Drenthe

14 juli 2012

SP Drenthe stuurt brief aan college: Geen opsplitsing dienstregeling trein in Drenthe

Demissionair minister Schultz is voornemens te experimenteren met het verder opknippen van de dienstregeling van het treinverkeer in Drenthe. Op de lijn Zwolle-Groningen zouden de stoptreinen voortaan door een ander bedrijf dan de NS moeten worden gereden.

De SP Statenfractie Drenthe is van mening dat de privatisering in het OV en het doorlopend opknippen van de uitvoering in steeds meer aparte bedrijven nadelig is geweest voor zowel de reiziger als de belastingbetaler. In een brief aan het college verzoekt de SP fractie om de minister te laten weten dat Drenthe geen heil ziet in het experiment voor meer marktwerking in het treinverkeer door Drenthe.

U bent hier