h

De eerste nieuwjaarsbijeenkomst in Borger werd door bijna 100 leden bezocht.

22 januari 2012

De eerste nieuwjaarsbijeenkomst in Borger werd door bijna 100 leden bezocht.


v.l.n.r.: Philip Oosterlaak, Ko Vester, Hein Klompmaker (directeur Hunebedcentrum)

Fractievoorzitter Oosterlaak keek terug op het afgelopen jaar en keek alvast vooruit. Over het verzoek van de gemeente Emmen voor een extra bedrag van 12 miljoen was Oosterlaak heel duidelijk: "Als SP zeggen wij, geen risico met het dierenpark. Stop de bestuurlijke gekkigheid. Gewoon een realistisch plan. Daar knokken we dit jaar voor"

Verder pleitte Oosterlaak voor de realistische koers van de SP waar de mens centraal staat. Oosterlaak: "Als SP kiezen wij voor een andere koers. Een realistische koers. De mens centraal. Het gaat gewoon om de mensen in Drenthe. Over niks of niemand anders. Laten we dit nieuwe jaar met z’n allen eraan werken om dat alternatief binnen zo kort mogelijke tijd werkelijkheid te laten worden. En er voor te zorgen dat de provincie er op de eerste plaats voor ons als inwoners is. Juist nu".


Henk van Gerven, SP-tweedekamerlid (Zorg en Natuur en Milieu)

Speciale gast was Henk van Gerven (SP tweede kamerlid). Hij sprak over de bezuinigingen op de natuur en de fusies van ziekenhuizen. Van Gerven: "Er wordt ook in Drenthe gesproken over fusies van ziekenhuizen. Denk niet dat het niet zal gebeuren want er zijn al meerdere voorbeelden in het land. Blijf als leden vechten voor het behoud van de ziekenhuizen".

U bent hier