h

"Inspraak ernstig beperkt en de zorgconsument monddood gemaakt"

16 december 2011

"Inspraak ernstig beperkt en de zorgconsument monddood gemaakt"

Al vele jaren zorgt Zorgbelang Drenthe ervoor dat mensen die zorg ontvangen een krachtige stem kunnen laten horen. Zorgbelang Drenthe kan nu zelf wel wat steun gebruiken. Laat nu jouw stem horen en teken hun oproep. Ga naar www.zorgbelang-drenthe.nl en klik daar op de link.

Lees hieronder de oproep van Zorgbelang Drenthe.

Beste relaties van Zorgbelang Drenthe,

Zoals u via RTV Drenthe of Dagblad van het Noorden heeft vernomen, heeft het College van Gedeputeerde Staten in het Sociaal en Cultureel domein drastische bezuinigingen aangekondigd.
Daaronder valt ook Zorgbelang Drenthe. De provinciale subsidie gaat van € 575.000,- in 2012 naar € 150.000,- in 2013. Een bezuiniging van deze omvang is buiten iedere proportie.

Hiermee wordt de inspraak ernstig beperkt en de zorgconsument monddood gemaakt. Het belang van de zorgconsument komt in de knel, terwijl er grote uitdagingen in de zorg op stapel staan.
Zolang de zorg nog niet op een goede manier geregeld is, is een krachtige stem van de zorgconsument nodig.
Naar het zich nu laat aanzien zullen de leden van Provinciale Staten medio maart 2012 een definitief standpunt innemen.
Vanuit Zorgbelang Drenthe zullen we er alles aan doen om de krachtige stem van de zorgconsument te laten horen. Daarbij vragen we uw hulp. Samen staan we sterker.
De komende maanden vindt u onderaan in de mail van alle medewerkers bij Zorgbelang een link om uw steun te betuigen. De krachtige stem van de zorgconsument mag niet zomaar verdwijnen!

Bent u dit met ons eens? Dan kunt u dit kenbaar maken via deze link. We stellen het op prijs als u deze mail doorstuurt naar mensen in uw netwerk, zodat zij ook kunnen reageren.
Daardoor kan het zijn dat u de komende tijd deze mail meerdere keren ontvangt. We vragen daarvoor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Secretariaat Zorgbelang Drenthe

U bent hier