Lezing Prof. Arjo Klamer over economische crisis
Lezing Prof. Arjo Klamer over economische crisis
Op woensdag 2 november houdt Professor Arjo Klamer in Assen een lezing over de economische crisis onder de titel “economische crisis of crisis van de economie?”.
De bijeenkomst vindt plaats in de Adventskerk, Lindelaan 49 te Assen (op het GGZ-terrein). De aanvang is om 19.30 uur, de afsluiting om ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis.
De economische crisis is dagelijks in het nieuws. Sinds de hypotheekmarkt in de Verenigde Staten instortte en enkele banken met zich mee sleepte, tot de schuldencrisis waarin sommige Europese landen in verzeild raken, houden economische ontwikkelingen de gemoederen wereldwijd bezig. Deskundige economen zijn het niet eens over de oorzaak. Net zo min als over de broodnodige remedie. Tegelijkertijd wordt er een g rote druk op politici uitgeoefend om maatregelen te nemen. Als consumenten zijn we allemaal bij de economische problematiek betrokken. Veel mensen volgen met argusogen de ontwikkelingen op de huizenmarkt of op de aandelenmarkt.
Professor Arjo Klamer, geboren in 1953 te Eenrum, is economist en hoogleraar aan de Erasmusuniversiteit te Rotterdam. Al voor de huidige economische crisis uitbrak, publiceerde hij zijn boek “In Hemelsnaam! Over de economie van overvloed en onbehagen”. Hierin voert hij een pleidooi voor een verbrede visie op economie. Economie gaat niet alleen over geld verdienen en goederen verdelen volgens het principe van de vrije markt. Het gaat volgens Klamer uiteindelijk over de waarden die je wilt realiseren als samen leving. Daar horen ook sociale en culturele waarden bij. Economie gaat over het streven naar een ‘goed leven’, maar wat houdt dat precies in? Op deze en andere vragen zal Prof. Klamer ingaan, waarbij er ruime gelegenheid is voor discussie en gesprek met de zaal.
De avond is georganiseerd door de werkgroep Economie en Geloof van de Protestantse Gemeente Assen voor iedereen die wil nadenken over en werken aan een duurzame samenleving.
- Zie ook:
- Economische zaken en arbeidsmarkt