h

SP: Bekijk mogelijkheden Noordelijke Nachttrein

26 augustus 2010

SP: Bekijk mogelijkheden Noordelijke Nachttrein

ASSEN. ’s Nachts met de trein van en naar het noorden. Dat zou best eens voor veel reizigers aantrekkelijk kunnen zijn. Tegelijkertijd verbetert de bereikbaarheid van het noorden, zo meent de SP.

Werknemers in de nachtdienst. Mensen die zakelijk nog afspraken hadden. Bezoekers aan culturele of sportieve evenementen. Genieters van het nachtleven. Reizigers die wat later terug willen komen van een bezoekje. Voor menigeen kan een nachttrein het verschil zijn om wel of niet op reis te gaan. De SP constateert dat er op veel plaatsen in het land nachttreinen rijden, maar dat dit nog niet voor het noorden geldt. In de Staten van Groningen, Friesland en Drenthe heeft de SP daarom vragen gesteld om onderzoek te doen naar de haalbaarheid van de noordelijke nachttrein.

Sandra Beckerman: ,, Het spoor ligt er al. De treinstellen staan op het emplacement. En naar ons idee is er ook vraag naar. Wij zouden een proef met een nachttrein zeker toejuichen. Het zou een verbetering kunnen zijn tussen het noorden en de rest van Nederland. Maar ook binnen onze regio is het mooi als je nog ergens kunt komen, ook als het wat later is geworden’’.

U bent hier