h

Red de postbode

2 augustus 2010

Red de postbode

De SP afdeling Hoogeveen stond voor de poort van de Business-point van de TNT, aan de Voltastraat te Hoogeveen, flyers uit te delen. Na het sluiten van het postkantoor in Hoogeveen gaat de TNT-vestiging aan de Voltastraat in 2012 dicht, net als nagenoeg alle andere 250 Business-points in Nederland.

Alle medewerkers die meer dan 25 uur in de week werken worden ontslagen, dit betreft ook vele postbezorgers. Dit gaat 15.000 banen kosten. Door de privatisering van de postmarkt heeft de TNT concurrentie gekregen, die hun personeel veel minder betalen. Ze betalen hun personeel niet fatsoenlijk per uur, maar per poststuk. Er is echter een CAO in de maak, die voor alle postbezorgers gaat gelden, en daarmee zal het stukloon uiteindelijk moeten verdwijnen.

Ook nu weer zijn de winsten voor de aandeelhouders en de lasten voor het personeel en de belastingbetaler. Wanneer wordt de bevolking van Nederland eens boos en laat het de politiek en de zakkenvullers merken dat we het zat zijn constant de kop van jut te zijn? De SP steekt het personeel een hart onder de riem door actieflyers uit te delen en het gesprek aan te gaan. Er zijn interessante en verhelderende gesprekken gevoerd met verschillende medewerkers. Wat vooral opviel was een gevoel van onmacht, het is toch allemaal al geregeld. De bedrijfsleider gaf aan dat de komst van een CAO mogelijk vele arbeidsplaatsen zou kunnen redden. De SP hoopt dan ook dat de vakbonden er boven op zullen zitten, en daar waar het niet pluis is met de arbeidsomstandigheden zullen ingrijpen.

De SP'ers kregen spontaan koffie aangeboden van één van de medewerkers, dat geeft wel aan dat het gewaardeerd wordt dat de SP de enige partij is die zich bekommert om de postbezorgers. We willen de medewerkers bedanken voor hun ontvangst en wij staan altijd open voor suggesties en of de medewerkers adviezen nodig hebben. Laten we Nederland eens wat socialer maken met z'n allen.

Op www.reddepostbode.nl kunt u meer informatie lezen over deze actie.

U bent hier