h

Heeft een kleine regionale luchthaven nog kansen?

27 april 2010

Heeft een kleine regionale luchthaven nog kansen?

Artikel van Philippe Boucher op het discussie forum "Me Judice" van de economische faculteit van de universiteit van Tilburg. Het gaat over de veranderde positie van kleine luchthavens in Europa na de liberalisering van de luchtvaart in de jaren '90. Het stuk is interessant omdat het duidelijk laat zien dat de overlevingskansen van kleine luchthavens met een zwak potentieel (Catchment Area) niet groot zijn. Zeker nu de luchthaven Eelde van plan is grote investeringen te doen en daarmee haar resultaten zwaar gaat belasten in de nabije toekomst, is het niet ondenkbaar dat hiermee haar overlevingskansen verder zullen verminderen.

http://www.mejudice.nl/artikel/399/heeft-een-kleine-regionale-luchthaven...

U bent hier