h

HET GROTE ESSENT DEBAT: ‘ESSENT VERKOPEN, NUTS OF NOODZAAK?’

9 april 2009

HET GROTE ESSENT DEBAT: ‘ESSENT VERKOPEN, NUTS OF NOODZAAK?’

De SP statenfractie van Groningen organiseert vrijdag 17 april een debat naar aanleiding van de voorgenomen verkoop van Essent aan het Duitse RWE

Op deze openbare avond zullen politici en wetenschappers de degens kruizen over de vraag ''Essent verkopen? Nuts of Noodzaak?''. In het debat zal fractievoorzitter van de PvdA en voorstander van de verkoop William Moorlag in discussie gaan met SP Tweede Kamerlid Paulus Jansen. Daarnaast zullen Hans Grünfeld van de Vereniging voor Energie, milieu en water en Oskar van Rijswijk van de ABVAKABO deelnemen. Gespreksleider is Tjeerd van Dekken.
Het is nog onbekend of Essent deelneemt aan het debat. SP. Tot nu toe sprak topman Boersma van Essent alleen op een SP bijeenkomst in Den Bosch. ''Terwijl Essent er alles aan doet om aandeelhouders te overtuigen van de plannen voor verkoop en voor hen aan de lopende band bijeenkomsten organiseert, lijken ze wel bang om met andere mensen in gesprek te gaan'', concludeert SP fractievoorzitter Lian Veenstra. ''Maar we houden een stoel vrij voor Essent, ze zijn welkom'', aldus Veenstra.
Onder de titel 'Essent verkopen? Ze zijn nuts!' voert de SP een campagne, om de voorgenomen verkoop van Essent aan RWE tegen te gaan.
Het debat vindt plaats in Huis ''De Beurs'', A- Kerkhof Zuid Zijd 4 e te Groningen. Deuren open om 19:30, aanvang 20:00.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lian Veenstra van de SP Statenfractie tel: (06) 148 555 58 e-mail: lveenstra@sp.nl

U bent hier