h

SW-ers: blij om bij Alescon te werken, maar het kan beter

19 mei 2008

SW-ers: blij om bij Alescon te werken, maar het kan beter

Maandag 19 mei maakte de SP uit Assen en Hoogeveen de resultaten bekend van haar onderzoek onder de werknemers van de sociale werkvoorziening in de regio Alescon, omvattende de gemeenten Aa en Hunze, Assen, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Tynaarlo en De Wolden. Volgens de SP zijn er verbeterpunten op sociaal gebied en moeten de gemeenten daarin hun verantwoordelijkheid nemen.

De SP heeft met ruim 400 van de 2500 Alesconmedewerkers gesproken of hen geënquêteerd en ze in het verslag aan het woord gelaten. De conclusie is dat de meeste werknemers van Alescon blij en tevreden zijn dat ze bij Alescon kunnen werken, maar dat er wel verbeterpunten zijn.
De druk en de onzekerheid om buiten de muren van het SW-bedrijf te werken, de begeleiding van en door de leidinggevenden en de communicatie zijn enkele punten die uit het onderzoek naar voren komen en voor verbetering vatbaar zijn.
Geen onbelangrijke punten, vindt de SP. Zij biedt de resultaten van het onderzoek aan de directie van Alescon, maar vooral ook aan de zes gemeenten die sinds 1 januari volledig verantwoordelijk zijn voor de Wsw-ers uit hun gemeente.
De directie van Alescon, bood haar volledige medewerking aan voor dit onderzoek. En dat is – tot nu toe - uniek in Nederland! De directie van Alescon wil graag in het najaar een evaluatie met de SP. Bovendien heeft Alescon voor dit jaar een groots opgezet medewerkerstevredenheidsonderzoek in de planning

U bent hier