h

SP afdelingen in Drenthe openen meldpunten WMO

12 maart 2007

SP afdelingen in Drenthe openen meldpunten WMO

SP afdelingen in Assen, Emmen en Midden-Drenthe roepen personen en organisaties op te melden welke negatieve gevolgen zij ervaren door de invoering van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Reacties zijn welkom vanaf 13 maart via een van de drie WMO meldpunten in Drenthe die de SP hiervoor heeft geopend.

Asser SP raadslid Aly Joustra: "De WMO zorgt op veel plaatsen voor grote onrust. Om snel een beeld te krijgen van de situatie in verschillende gemeenten in Drenthe wil de SP graag weten wat de gevolgen van de WMO zijn. Wij roepen gemeenten, thuiszorginstellingen, gebruikersorganisaties, individuele gebruikers, etc op om alle effecten te melden bij een van de drie meldpunten in Drenthe."

De SP wil een goed inzicht krijgen in ontstane problemen door de invoering van de WMO. 'Wij willen weten hoe de WMO in de praktijk uitpakt zodat we, indien nodig, in de gemeenteraad actie kunnen ondernemen om de uitvoering bij te stellen', aldus Joustra. 'Ook onze landelijke fractie wil graag snel weten hoe de Wmo plaatselijk uitpakt. Zodat ze indien nodig hier ook landelijk werk van kan maken.'

De SP heeft naast de telefonische meldpunten een WMO- enquête ontwikkeld om een goed beeld te krijgen van de situatie in Drenthe. Mensen die met de WMO te maken hebben worden verzocht deze in te vullen op de websites van een van de drie gemeenten waar de SP een Wmo-meldpunt heeft. Het is mogelijk een enquête op papier te ontvangen. Dit kan worden opgevraagd via het telefonische meldpunt.

De SP wil deze meldweken afsluiten met een manifestatie op 31 maart 2007.

WMO meldpunt in Assen: tel. 06-45139764. De enquête is te vinden op assen.sp.nl.

WMO meldpunt in Emmen: tel. 06-41716815 of 0591-522238. De enquête is te vinden op emmen.sp.nl.

WMO meldpunt in Midden-Drenthe: tel. 0593-332753. De enquête is te vinden op midden-drenthe.sp.nl.

U bent hier