h

SP-Drenthe houd eerste provinciale actie

8 juni 2005

SP-Drenthe houd eerste provinciale actie

Het MilieuAlarmteam van de SP, samen met de SP Drenthe, heeft op ludieke wijze op woensdag 8 juni in Assen het rapport "Van de kaart" aangeboden aan de Provincie Drenhthe. Uit het rapport blijkt dat de Risicokaarten, die burgers moeten informeren over gevaren in de omgeving, onvoldoende zijn.

Tevens werd de provincie erop gewezen dat in Drenthe nog altijd, ondanks toezeggingen, de risicokaart niet online is.

Inmiddels is wel de kaart van de provincie Overijssel gepubliceerd, maar volgens de SP ontbreekt veel informatie nog op die kaart. Zo zijn er geen gegevens over gevaarlijke stoffen transporten en milieuvergunningen opgenomen. Kritiek op de risicokaart dat het een 'hitlist' voor terroristen zou zijn, wordt door de SP van de Hand gewezen. Alle informatie die er op staat is immers al publiekelijk voorhanden, of algemeen bekend.

Terroristen worden er dus niet aangemoedigd maar zonder een kaart wordt inwoners wel belangrijke informatie onthouden. Het mag niet meer voorkomen dat je onwetend in de buurt van een potentieel gevaarlijk bedrijf woont. De Provincie Drenthe heeft toezegd dat men uiterlijk Juni/July deze kaart on line heeft staan. Uiteraard zal de SP Drenthe dit op de voet blijven volgen. Tenslote is veiligheid immers een zaak van ons allemaal. Het rapport kunt u downloaden op: noordholland.sp.nl/van_de_kaart.pdf

In totaal waren er 22 SP-ers aanwezig in Assen. Hieronder ziet u een foto impressie.

risicokaart.drenthe.nl

U bent hier