h

Nieuws uit 2016

22 december 2016

Alternatieven voor grote windparken Veenkoloniën

Vijf Statenfracties hebben een brief gestuurd naar GS om snel met minister Kamp in gesprek te gaan over mogelijke alternatieven voor de grote windparken in de Veenkoloniën.

Lees verder
20 december 2016

De plaatsing van 45 windmolens van 200 meter hoogte in de Drentse Veenkoloniën is voorlopig van de baan

Foto: SP

De plaatsing van 45 windmolens van 200 meter hoogte in de Drentse Veenkoloniën is voorlopig van de baan. In plaats daarvan moet het kabinet werk maken van alternatieven die net zoveel duurzame energie opleveren. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag dit voorstel van SP-Kamerlid Eric Smaling.

Lees verder
14 december 2016

Natuurbescherming

Foto: Drenthe / www.drenthe.nl

Vanaf 2017 gaan de taken en bevoegdheden voor de natuurbescherming over naar de provincies. Om dat goed te borgen, stelt de provincie, vóórdat de wet in werking treedt, een aantal beleidsregels vast en wordt de Provinciale Omgevingsverordening Drenthe aangepast. De SP stemde in met deze verordening.

Lees verder
14 december 2016

Vierkant voor Werk

Foto: Coevorden / www.coevorden.nl

SP stemt in met banenplan Vierkant voor Werk.  De provincie, het Rijk en de gemeente Emmen, Coevorden en Hoogeveen trekken 12 miljoen uit voor extra banen.

Lees verder
1 december 2016

Geen geld meer voor INCAS3

Foto: asser courant / www.assercourant.nl

De SP is het met het college eens dat we geen geld meer moeten pompen in INCAS3. Greetje Dikkers: "In 7 jaar tijd is er 175 miljoen overheidsgeld gestoken in de Noordelijke Sensor projecten. Het wordt hoog tijd dat de markt nu zijn werk gaat doen".

Lees verder
30 november 2016

Vliegveld Eelde een mooi sprookje zonder vliegende tapijten

Foto: provincie Drenthe / www.toekomstgroningenairporteelde.nl

Tijdens de commissievergadering vroeg de SP om uitstel over de beslissing om 46 miljoen overheidsgeld te investeren in Groningen Airport Eelde. Volgens Vester heeft GAE dan de gelegenheid om te laten zien dat ze vliegen, dat er vele bestemmingen ondanks Lelystad zijn bij gekomen. Dat de lijn naar de hub Kopenhagen rendabel is en blijft bestaan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier