h

Geen geld meer voor INCAS3

1 december 2016

Geen geld meer voor INCAS3

Foto: asser courant / www.assercourant.nl

De SP is het met het college eens dat we geen geld meer moeten pompen in INCAS3. Greetje Dikkers: "In 7 jaar tijd is er 175 miljoen overheidsgeld gestoken in de Noordelijke Sensor projecten. Het wordt hoog tijd dat de markt nu zijn werk gaat doen".

Lees hier de bijdrage van Greetje Dikkers:

In november 2015  heeft de SP schriftelijke vragen gesteld over Sensor Universe. Toen waren we het met het college eens dat het tijd was dat de markt zijn werk ging doen en de subsidie zou worden  stop gezet. We hebben toen ook een overzicht opgevraagd van alle overheidssubsidies aan het noordelijke sensorcluster.

 Daaruit bleek dat er in totaal in 7 jaar tijd 175 miljoen subsidie is verstrekt voor alle sensor projecten. (het lijstje werd op verzoek aangeleverd bij de schriftelijke vragen. Zie bijlage)
EU, Drenthe, Assen, EZ hebben hier subsidie voor gegeven. Dat is 25 miljoen per jaar.

We zijn het, dat mag duidelijk zijn, eens met het college dat we niet nog meer geld moeten pompen in Incas3. 

We zien ook dat de gemeente Assen een brief stuurt naar de raad dat ze geen extra middelen willen steken in INCAS3. 

Zorgelijk is wel dat beide overheden geen uitspraak doen over Sensor City. De situatie kan dus ontstaan dat Assen en/of Drenthe bijna een miljoen per jaar gaan spenderen aan het onderhouden van een meetnetwerk dat totaal geen toegevoegde waarde heeft. Een peperdure bewegwijzering.

Gedeputeerde Brink antwoorde dat er nog wel gesprekken gaande zijn om nog iets van Sensor in Assen op te benen te houden.

Reactie toevoegen

U bent hier