h

Nieuws uit 2018

30 december 2018

Nieuwjaarsbijeenkomst en Start campagne PS verkiezingen

Op zaterdag 12 januari a.s. hebben we een bijzondere bijeenkomst voor al onze leden uit Drenthe. We komen dan bijeen in de ontvangstzaal van het stadion de Oude Meerdijk van FC Emmen. Samen met onze voorzitter van onze Eerste Kamerfractie Tiny Kox en onze lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen Greetje Dikkers trappen we daar onze verkiezingscampagne af.

Lees verder
19 december 2018

Provincie gaat niet in beroep tegen gaswinningsplan

Foto: overheid.nl / www.overheid.nl

SP, GroenLinks en D66 wilden dat de provincie, net als de gemeenten in Noord-Drenthe, in beroep gaat tegen het gaswinningplan.

Lees verder
10 december 2018

Vragen over brand bij Kerncentrale Lingen

Foto: SP

Donderdagavond 6 december vond er een brand plaats bij de kerncentrale in het Duitse Lingen, zo'n twintig kilometer van de grens. In de nabijheid van de brand vonden evacuaties plaats. Er zou uiteindelijk geen gevaar zijn geweest voor de volksgezondheid. De SP stelde vandaag over de brand schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten. Een dag na onze vragen meldde RTV Oost dat de brand toch in het nucleaire deel van de fabriek heeft gewoed.

Lees verder
3 december 2018

Algemene ledenvergadering Europese Verkiezingen

Foto: SP

Voor de SP afdelingen Drenthe vindt maandagavond 17 december een ledenvergadering plaats met SP Tweedekamerlid Renske Leijten. Zij komt het concept verkiezingsprogramma voor de Europe Verkiezingen toelichten.

Lees verder
3 december 2018

SP Drenthe spreekt zich uit tegen gaswinning

Foto: overheid.nl / www.overheid.nl

De SP in Drenthe steunt de bezwaren tegen gaswinning in Drenthe, waartoe minister Eric Wiebes toestemming heeft gegeven. Afgevaardigden van de Drentse socialisten kwamen afgelopen zaterdag bijeen op het provinciehuis in Assen. Jannie Drenthe kreeg voor een voorstel van de SP afdeling Assen de unanieme steun voor een Manifest waarin de socialisten zich aansluiten bij het verzet tegen de gaswinningsplannen.

Lees verder
3 december 2018

Greetje Dikkers lijsttrekker SP

De SP Drenthe heeft het verkiezingsprogramma en de lijst vastgesteld voor de komende verkiezingen van Provinciale Staten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier