h

Openbare debatavond over het nieuwe zorgstelsel

25 november 2005

Openbare debatavond over het nieuwe zorgstelsel

SP Midden-Drenthe zet de Actie Noodrem voort en geeft de burger de mogelijkheid tot vragen stellen over het nieuwe zorgstelsel.

De SP Midden-Drenthe nodigt u uit om op 8 december 2005 van de mogelijkheid gebruik te maken uw vragen en opmerkingen te spuien over de gevolgen van het nieuwe zorgstelsel per 1 januari 2006. De avond vindt plaats op 8 december a.s. en begint om 20.00 uur. De locatie is: Zalencentrum De Linde, Stationslaan te Beilen.
Als gastspreker en forumleider zal optreden Tineke Slagter, senator in de Eerste Kamer voor de SP en huisarts

De SP heeft als panelleden in het forum een aantal ervaringsdeskundigen uitgenodigd: De heer A. van der Heide, algemeen directeur van de Regionale Instelling Beschermd Wonen Drenthe
De heer Stroetinga, fysiotherapeut van Therapie Praktijk te Bovensmilde
De heer G. Peeks namens de Seniorenraad Midden-Drenthe

Nadat Tineke Slagter een inleiding heeft gegeven, gaat zij in debat met het forumpanel. U als genodigde krijgt daarna ruimschoots de gelegenheid vragen/opmerkingen aan het forum kenbaar te maken.

Iedereen, arm of rijk, gaat vanaf 1 januari dezelfde hoge premie betalen. Er komt marktwerking in de zorg. Ziekenhuizen en artsen moeten onderling concurreren en de zorgverzekeraars gaan op de stoel van de arts zitten. Het stelsel is ingewikkeld, bureaucratisch en vooral niet sociaal. Het zorgstelsel moet nog ingaan en nu blijkt al dat de chaos compleet gaat worden. Voor de overgrote meerderheid van de bevolking heerst er onzekerheid en angst over alle gevolgen die het stelsel te weeg gaat brengen. Tijdens de debatavond kunt u uw vragen, kritiek en protest laten horen.

SP Midden-Drenthe

U bent hier